Denne gang, gir jeg fra meg ‘grytene’ til sjefskokkene Kenneth Pedersen og Rune Ludvigsen på The Shack!!
The Shack har forsynt de fleste munner i Rogaland med sin high end fast food det siste året. Saftige burgere laget av ekte angus, langtidsstekte ribs og fries i Heston Blumenthal klasse. Dette har gjort The Shack til et velkjent navn i Rogaland. I denne anledning byttes oksen ut med fisk, for det er hva ‘ kan det spises’ handler om. Dette er første fiskeburger på The Shack kjøkkenet noensinne og lages ekslusivt til prosjektet mitt. Tror du det er lakseburger? Nehei.. (!) Lakseburger er snart like vanlig som et horn med ost og skinke..
Vi snakker om Angusen av fisk her. Breiflabb!
Her er videoen fra produksjonen på kjøkkenet. Skru opp lyden og nyt👍
Breiflabb ble tidligere ansett som en ufisk i Norge, men i dag troner den høyt i kilopris og som matfisk.
Dette er topp kokker med mange års erfaring. Gutta vet hva de driver med. Utrolig gøy å følge med når de arbeider. Alt går på timing og varmebehandles ikke et sekund for lenge.
Alt er gjort på 10-15 minutt
Så det store spørsmålet.. har jeg fisket breiflabben selv? Nei.. Breiflabb er en art jeg mangler på artslisten min. Den er ikke sjelden, men den er sjelden som stangfangst. Breiflabben jakter ikke på samme måte som mange andre fisker gjør, den ligger bare å venter på at maten skal svømme over seg før den jafser byttet med sin store tannfylte munn. Med andre ord, man på bokstavelig talt treffe den i hodet! Kenneth Pedersen som forøvrig er min fetter, koser seg over at han har fått arten på stang og lot meg selvfølgelig få høre det noen ganger i løpet av tiden på kjøkkenet i dag.
Maten hadde jo selvfølgelig smakt enda litt bedre dersom breiflabben var fisket selv, men akkurat denne gang driter jeg i det, for maten var rett og slett perfekt uannsett!! ☺️
The Shack- burger av breiflabb
Om det kan spises eller ikke har jeg avgitt et klart svar på allerede. Det var ingen overraskelse for meg at Kenneth og Rune kom til å mekke sammen noe skikkelig breiflabb digg. Gutta tok det på sparket og leverte en smaksopplevelse for historiebøkene. Krispy og saftig breiflabb. Et utsøkt måltid som vil sitte i minne en god stund. Takk for at dere bidro med retten til prosjektet mitt👍🏽
The Shack åpner sitt tredje spisested i Stavanger sentrum på Torsdag. http://www.theshack.no
Takk til Erik Wold som stod for fotograferingen i dag.
Følg prosjektet på facebook
Å hallo du!!! Den der må ha smakt jæævlig bra!
LikerLiker